shutterstock_517467259.jpg

Intrebari frecvente

pentru un maestru de ceremonii

  • Onorarii nunta
  • Calandar disponibilitate

Mai jos ai o lista cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari adunate de la intalnirile cu miri. Ordinea intrebarilor este aleatorie.

 

Q: Cand sa contractezi un maestru de ceremonii?

A: Cu cat mai repede, cu atat mai bine. In general se cer oferte dupa ce se stabileste data evenimentului si locatia. Trebuie contractati in timp util acei furnizori de servicii care nu-si pot oferii serviciile pentru mai multe evenimente in aceeasi zi ( DJ, foto-video, band, Staroste ).

 

Q: Care este diferenta dintre un maestru de ceremonii, staroste si wedding planner?

A: Din punctul meu de vedere un staroste are o abordare mai clasica, trebuie neaparat sa stie si cateva poezii si sa aiba voce pentru a canta una - doua reprize de muzica populara.

Un Maestru de Ceremonii concepe impreuna cu mirii un desfasurator de eveniment, tine cont de detalii, va puncta principalele momente din nunta cu discursuri clare, succinte, fara divagatii si glumite cu tot felul de tente. 

Un wedding planner este omul din spatele evenimentului. Acesta se implica in organizarea evenimentului cu mult inainte de data nuntii. Stabileste de comun acord cu viitorii miri un buget, contracteaza si formeaza echipa tehnica, furnizorii de servicii in concordanta cu cerintele mirilor, implicare in tema si conceptul evenimentului. Acesta nu trebuie neaparat sa fie si MC.

 

Q: Merita sa angajez un maestru de ceremonii pentru nunta mea?

A: Da, mai ales daca doresti sa scapi de griji si vrei sa ai pe cineva langa tine, care nu iti impune sa iti faci nunta intr-un anume fel, pe considerentul ca ‘’ asa trebe si asa se face ‘’ sau/si ‘’ la nunta noastra noi am facut asa si a fost super ‘’. 

     Nu, doar daca esti sigur ca ai langa tine oameni de baza ( prieteni apropiati sau membrii din familie ) care sa se tina de ce ati stabilit inaintea evenimentului. In ziua nuntii nu cred ca vrei sa fii intrebata unde sunt lumanarile pentru biserica sau sampania de la starea civila. Si lista poate continua … :) 

 

Q: Ce abordare aveti in organizarea unui nunti ?

A: Una foarte simpla: o nunta reusita este acel eveniment unde lucrurile se intampla in mod natural. Unde mirii traiesc momentul si se bucura de unul din cele mai importante momente din viata lor. Unde invitatii se simt in largul lor, fac parte din peisaj,  nu se plictisesc dar nici nu sunt alergati dintr-un loc in altul

 

Q: Spuneti la nunta bancul cu Alinuta si veverita?

A: Nu, nu spun bancuri la nunti, glumite cu sex, nu fac apropouri si nu fac misto de miri, nasi sau invitati. Din punctul meu de vedere distractia la o nunta nu trebuie sa fie asigurata de cineva care face pe clovnul.

Si totusi cred ca sunt amuzant si ma descurc cu oamenii :) 

 

Q: Cum vi se pare furatul mirilor? Merita sa avem la nunta un astfel de moment ?

A: Este un obicei vechi, cu foarte multe simboluri populare si poate fi integrat in planul de nunta atata timp cat lucrurile se desfasoara controlat. Stim cine a furat, pe cine si cand, unde sunt si cat timp stau. Trebuie sa avem grija ca furatul mirilor sa nu se suprapuna cu servirea fripturii, tortului sau prezentarea unui artist/moment.

 

Q: Ce pedepse le dati celor ce fura mirii?

A: Pedepse decente, ad-hoc in functie de cerinte, pedepse care sa nu deranjeze pe nimeni si pot fi vazute si de cei mici. Pedepse grele dam doar celor care l-au suparat foarte tare pe nas, dar stati linistiti ca sunt cu audienta generala :)

 

Q: Cum ar fi mai bine sa ne organizam pe traseu?

A: Sunt n variante care pot fi potrivite pentru nunta voastra, rolul meu este sa luam fiecare moment din nunta, sa-l transam in bucatele mici, sa va spun ce-am facut, ce-am vazut, ce se practica. Sa discutam aspecte precum ‘’asa da ‘’ si ‘’asa nu ‘’ si la urma sa alegem varianta care voi o simtiti ca vi se potriveste. Credeti-va pe cuvant!  Aceea este varianta cea mai potrivita pentru evenimentul vostru.

 

Q: La ce ora sa punem cununia civila? Dar cununia religioasa?

A: Ora la cununia civila trebuie sa fie la distanta mica fata de ora de la biserica, in cazul in care sunt stabilite in aceeasi zi. Spun asta pe considerentul ca dupa cununia civila, felicitarea mirilor, servirea unei cupe de sampanii si o mini sedinta de poze lumea sa se indrepte spre biserica,  in scopul evitarii momentelor in care invitatii sa se plictiseasca. La fel se tine cont si de programarea de la biserica fata de ora de la sala.

 

Q: Cum faceti fata unui eveniment neprevazut? Cum il gestionati?

A: Oricat de mult am planifica desfasurarea unei nunti, oricat am stabili pe ore si minute ce facem, tot pot aparea momente neprevazute. Din experienta, nu fug de evenimente neplanificate ci ma concentrez la gasirea unei solutii rapide si amiabile pentru cat mai multa lume, in limita posibilitatilor.

 

Q: Cate Evenimente ati avut anul trecut? Dar in acest an cate Evenimente aveti contractate?

A: Anul trecut m-am ocupat de 22 de nunti, anul acesta am 25 de evenimente. Nu doresc sa am mai mult de 30 de evenimente intr-un sezon deoarece imi place sa petrec timp si cu familia mea si sa ma bucur de vara si in pantaloni scurti.

 

Q: Putem face contract? Ne dati factura si chitanta?

A: Da, cred in afaceri sustenabile si corecte. Si cred ca acel impozit de 3% este unul corect si acele sume de bani platite la stat contribuie si ele la dezvoltarea durabila si sanatoasa a Romaniei noastre.

 

Q: Descrieti cea mai frumoasa intamplare de cand organizati nunti?

A: Au fost acele momente in care am vazut iubirea adevarata, momente simple dar extrem de bogate in spiritualitate si energii frumoase. Cand am vazut oameni emotionati si fericiti, o mireasa plangand alaturi de tatal orb, oameni cu mici handicapuri dar luptatori si sensibili in acelasi timp,  miri veseli si fericiti care se umplu de energie din momentele din jurul lor. 

 

Q: Care a fost cea mai neplacuta intamplare cu care v-ati confruntat la o nunta?

A: Am fost la un eveniment unde erau tensiuni vechi intre cele doua familii, afaceri neincheiate ca sa spun asa. Mirii nefiind sinceri cu mine si nepunandu-ma in tema cu aceste aspecte, la mireasa acasa acestia si-au schimbat cateva vorbe apasatoare, obligandu-ma sa renunt la un discurs centrat pe mirii si pe bucuria deciziei de a forma o familie in favoarea unuia de reconciliere intre cele doua famili. Pana la sala apele s-au potolit insa a ramas acea atmosfera apasataore in jurul celor doua familii. 

 

Q: Ce considerati foarte important in organizarea unei nunti? De ce trebuie sa tina cont mirii pentru reusita evenimentului lor?

A: Sa tina cont de ce isi doresc cu adevarat. Sa nu fie zgarciti cu ce aleg dar sa fie isteti si sa compare, studieze si sa aleaga ce le reprezinta cel mai bine interesele.

 

Q: Care va este cea mai mare frica cand vine vorba de organizarea unei nuntii?

A: Frica de a nu le incurca numele mirilor si a nasilor, frica de a omite un anumit detaliula care mirii tin mult. Pe acest considerent am la mine de cele mai multe ori un clipboard unde imi notez cam tot ce tine de ‘’ bunul mers al nuntii ‘’.

 

Q: Ce atuuri aveti? La ce sunteti foarte bun?

A: Sunt o persoana cu o vasta experienta in lucrul cu oamenii, deschisa si educata. Consider ca dau dovada de inteligenta emotionala, reusesc sa-mi gestionez emotiile si sa comunic eficient cu cei din jurul meu in asa fel incat sa-mi indeplinesc scopurile.

 

Q: Ce va recomanda si de ce v-as alege ?

A: Transparenta.  Consider ca e important sa ai afisata oferta generala cu tariful tau; lumea trebuie sa stie cat costa acel serviciu. In cazul in care situatie o impune se pot justifica diferentele fata de oferta generala ( ex nunta noapte, alt judet, serviciile inaintea si dupa nunta )

 

Q: Aveti o echipa cu care lucrati? 

A: Momentan echipa este formata din mine si sotia mea Alina, care se ocupa din multe dintre detaliile ce tin de partea de event planning.

 

Q: Oferiti toata paleta de servicii pentru organizarea unei nunti?

A: In mare parte da. In functie de buget, preferinte si disponibilitate caut furnizori de servicii si ma ocup de contactarea, medierea si centralizarea ofertelor primite din partea lor.

 

Sper ca aceste raspunsuri sa iti ofere o privire mai in detaliu asupra serviciilor mele. Poti verifica diponibilitatea pentru data nuntii tale sau putem stabili o intalnire pentru creionarea principalelor idei ce tin de evenimentul tau.