event planner cluj napoca

Fiecare popor si regiune a lumii a avut si are superstitiile sale proprii cunoscute sau mai putin cunoscute. Superstitiile sunt legate de cele mai importante evenimnete din viata fiecaruia dintre noi. Ele sunt atat de multe si variate incat e grea sa le cunoastem sau sa tinem cont de toate asa ca vom aminti doar cateva dintre ele.

Nunta este un eveniment foarte important din viata noastra, asa ca fara sa vrem uneori tinem cont de unele superstitii chiar daca sunt ascunse sub masca traditiei. Si cum binenteles stim deja, miresele vor fi cele mai superstitioase.

Chiar daca o mare parte din superstitii sunt comice si inutile , ce nu ar face o femeie pentru ca, casnicia sa sa fie una trainica si norocoasa? Doar de aceste ritualuri au tinut cont si mamele si bunicile noastre inca din mosi stramosi.

Una dintre cele mai cunoscute superstitii de nunta esta ca mirele nu are voie sa vada rochia miresei pana in ziua casatoriei, pentru ca aduce ghinion. Din categoria celor cunoscute face parte si faptul ca trebuie sa se arunce cu boabe de orez in miri dupa iesirea din biserica ,daca aproba preotul :) sau de la starea civila ,  acesta fiind considerat un augur de bogatie, veselie si speranta de fertilitate.

Asa cum exista superstitii cu ce trebuie facut, avem si cateva lucruri pe care NU avem voie sa le facem in ziua nuntii. Nu e bine sa faci nunta in luna mai , pentru ca  se spulbera relatia precum  florile copacilor ( insa din punctul meu de vedere este mai mult decat potrivita alegerea lunii mai pentru un eveniment precum nunt: : flori accesibile, fructe accesibile, nu e foarte cald, lumea nu este in concediu si multe altele :)

Alege culorile care te definesc cel mai bine pentru nunta ta !

Alege culorile care te definesc cel mai bine pentru nunta ta !

A alta superstitia ar fi faptul ca miresele nu trebuie sa-si croiasca propria rochie de nunta sau nu e bine sa mai porti papucii purtati la nunta. (mai ales daca nu iti sunt comozi ). Pentru a te destinde , am ales cateva dintre cele mai amuzante superstitii. Atunci cand vine  mirele sa ia mireasa de acasa ( sa ii ceara mana, sa negocieze cu tatal socru care aduce o baba, o nepoata...ceva ce crede el ca merge bine cu momentul :), ii bine sa il privesti prin inelul de logodna de undeva de unde nu te poate vedea ( cam problematica superstitia aceasta -emotii, spatiu limitat, multa lume in preajma ). Se spune ca asa cum il vei vedea pe mire prin inel, (vesel si zambitor sau incruntat si suparat ) asa il vei vedea toata viata.

marius chiorean event planner cluj napoca

O alta superstitie sugereaza miresei sa-si priveasca sotul prin verigheta de nunta si sa spuna : cum nu-mi iese din ochi sa nu-mi iasa din cuvant ( cred ca aceasta superstitie nu e folosita doar in ziua nuntii :). O alta superstitie pentru barbatii nehotaratii ar fi ca in anii bisecti pe 29 februarie, femeile pot cere in casatorie barbatul. ( insa cred ca se intampla si pe alte date )

Daca vei tine cont sau nu de superstitii tine doar de tine. La urma urmei de ce nu sa iti complici viata :)?  Superstitiile sunt distractive  si dau evenimentului un aer magic in plus fata de dragostea pe care o aveti unul fata de celalat.

Multumesc iubitei mele Alina Pralea, pentru inspiratie.
Comment