Planificarea unei nunti necesita multe vizite la diversi furnizori de servicii, studiul a multor materiale online, bloguri, participarea la diferite targuri de profil si semnarea a mai multor contracte. In general trebuie sa iti dedici multe ore din timpul tau pentru a pune la punct detaliile legate de bunul mers al nuntii.

Inainte de a proba rochia preferata, alegerea DJ-ului sau a unui band, inainte de a gasi furnizorul pentru tort si candy bar este bine sa ai in minte un tablou de ansamblu al nuntii tale, asa cum ti-o imaginezi si ti-o doresti din punct de vedere al stilului de nunta si a atmosferei.

Un sfat cu care ai putea incepe este alegerea locatiei, tinand cont de numarul persoanelor invitate ( toti cei pe care ii cunosti sau doar prietenii apropiati si rudele ), daca nunta va fi in orasul natal sau unde locuiesti acum, daca preferi un spatiu inchis sau un cort de evenimente si nu in ultimul rand anotimpul preferat. ( fiecare dintre ele avand anumite particularitati legate de organizarea unei nunti ).

Pentru a avea o viziune completa a ceea ce iti doresti si ceea ce nu iti doresti la nunta ta iti sugerez sa iei legatura cu un wedding planner- maestru de ceremonii cu care simti ca esti pe '' aceeasi lungime de unda''. In mod normal iti vei da seama de acest lucru inca de la prima intalnire. El te poate ajuta in formarea echipei tehnice, si aici trebuie sa stii, ca e foarte important sa alegi oameni seriosi si implicati care isi iau angajamentul de a furniza servicii de calitate. Un contract bine pus la punct te poate salva de surprize ulterioare neplacute.

Alegerea momentelor artistice ( in cazul in care doresti asa ceva - si aici ma refer la dansuri traditionale sau moderne, artisti si interpreti ) trebuie alese cu mare atentie astfel incat nunta sa aiba o continuitate. Ce vreau sa spun? Poate ai fost la nunti unde era '' totul perfect'', era DJ, band renumit, mai multe momente artistice, surprize etc si totusi petrecerea nu a fost la inaltimea asteptarilor. Lumea se simtea putin inconfortabil de numeroasele pauze cauzate de prezentarea programului ( mers la masa-hai la dans ). Aceste momente tin foarte mult de '' ''timing '', adica sa fie la momentul potrivit prezentate, fara  a strica petrecerea. In acest sens un plan de nunta poate sa fie mai mult decat util. Acesta poate fi stabilit impreuna cu maestrul de ceremonii, care are sarcina de a depune toate diligentele in vederea prestarii serviciilor cu inventivitate si promptitudine.

Eu personal consider ca va puteti organiza nunta foarte bine si singuri, tinand cont de multitudinea de surse de inspiratie din zilele noastre. In plus sunt multe sali de nunti care ofera pachete all inclusive ( aici sunt si avantaje si dezavantaje ), ceea ce iti usureaza mult munca privind organizarea nuntii. Consider deasemenea ca, Clujul este un oras care ofera servicii de calitate in privinta organizarii de nunti ( numeroase targuri de profil, oameni seriosi si profesionisti, locatii frumoase care pun accent pe servicii ).

Dar totusi e bine, ca in ziua nunti, sa fie o persoana care in primul rand considera ca e la munca si nu la chef, care ''sta pe ceas'' si are grija sa coordoneze ceea ce ati planificat anterior nuntii. Nu e normal ca voi in calitate de miri, in loc sa va bucurati de ziua nuntii voastre, sa stati cu gandul la fiecare locatie oare ce trebuie facut ( ah! unde sunt verighetele? unde e certificatul de la starea civila? unde sunt puse lumanarile ce trebuie pentru biserica? oare nu merge chiar nimeni sa invite lumea in sala? cand vine tortul?  etc ). In plus parintii vor sa ajute cum pot mai bine, insa nu puteti stii cum vor gestiona lucrurile din prisma emotiilor pe care nu le pot anticipa in vreun fel. Este bine sa ii lasati sa va fie alaturi si sa se bucure de fiecare moment al nuntii voastre. ( de regula la starea civila, parintii in loc sa fie langa miri, cara baxuri de suc si prajitura ).

Premisele unei nunti reusite au la baza atitudinea mirilor.  Conteaza muzica, calitatea preparatelor servite, amabilitatea personalului de la sala, diversitatea bauturilor dar succesul unei '' petreceri de pomina'' sau '' a fost o nunta foarte faina'' se datoreaza in mare parte mirilor care sunt prezenti la nunta lor, care sunt aproape de invitati si petrec alaturi de ei. Aveti mult de lucru inainte de nunta, insa in ziua cea mare trebuie sa va distrati si sa va bucurati din plin de ziua voastra! 

Sfaturi utile pentru nunta ta

1 Comment